Köszöntő

Kedves Látogató!

Üdvözöljük a Bátonyterenyei kistérség honlapján. Ismerkedjen meg a kistérség településeivel, tájékozódjon az aktualitásokról, tekintse meg képgalériánkat.

Reméljük, hogy az oldal segít figyelemmel kísérni az Önt érintő és érdeklő, a térséggel kapcsolatos eseményeket. Jó böngészést kívánunk!

 

ÉMOP-4.3.1/B-09-2010-0003

ÉMOP-4.3.1/B-09-2010-0003

Közoktatás térségi sajátosságokhoz igazodó szervezése és infrastrukturális fejlesztése

„Óvodafelújítás és bővítés az esélyegyenlőség javítása érdekében Mátraverebélyben

 

A pályázat alapvető célja a közoktatási intézmények beruházásainak (infrastruktúra és eszközfejlesztés) célirányos támogatása a minőségi nevelés-oktatás megteremtéséhez szükséges feltételek biztosítása érdekében.

 

Elsősorban a demográfiailag növekvő, vagy stagnáló népességű településeken lévő intézmények fejlesztéseinek, valamint a magas számú halmozottan hátrányos helyzetű, hátrányos helyzetű gyermek, tanuló neveléséről-oktatásáról intézmények fejlesztéseinek támogatásával a régión belüli társadalmi kohézió, az egyenlő esélyek és a korszerű iskola megteremtése a régió hosszú távú versenyképességéhez járul hozzá.

A közoktatási intézmények fejlesztésével cél a települések népességmegtartó képességének, a települések fiatal, képzett munkaerőt megtartó lehetőségeinek növelése, a helyi szükségletekre és településszerkezetre épülő közszolgáltatások racionális és költséghatékony működésének kialakítása. További cél a modern és racionálisan kialakított tanulási környezet megteremtése, a versenyképes tudás elsajátításához szükséges ismeretek megszerzése, valamint a tanulók kulcskompetenciáinak kialakítása érdekében a közoktatási intézmények eszközökkel való ellátottságának javítása.

 

Felújítás után az épület:

·         az előírásoknak megfelelő tető, falszigetelés, nyílászárók melyek következtében az épület energia megtakarítása min. 30%

·         az utcai fronton az előírásoknak megfelelő parapet magassággal a csoportszobák ablakainál lévő veszélyforrás megszűnik

·         külső megjelenésével is szolgálja a gyermekek környezeti kultúrájának emelését, olyan hely lesz, ahová szívesen járnak a gyerekek

Udvar:

·         az előírásoknak megfelelő udvari játékok elégítik ki a gyermekek mozgásigényét

·         a továbbfejlesztett közlekedési parkban még több közlekedési ismeretet lehet átadni, még több szituációt lehet eljátszani

Belső terek:

·         a foglalkoztató szobában mód nyílik a személyes vagy kiscsoportos foglalkozások sikeréhez nagyban hozzájáruló meghitt légkör, hangulat kialakítására

·         a tornaszoba az eddigieknél sokkal jobb teret ad a mozgásigény kielégítésére és a testnevelési foglalkozások megtartására, továbbá helyet adhat egyéb kulturális tevékenység (tánc, versmondó foglalkozások, versenyek tartására)

·         konyha a HACCP előírásokat kielégítő lesz

·         mosdó, WC megfelelő infrastrukturális feltételeket biztosít a személyi higiéniai neveléshez, amely sok gyermek családjában nem adott

·         szertárban lehet tárolni az eszközöket

Bútorzat, eszközök:

·         fejlesztő eszközök beszerzésével lehetőség a felzárkóztatásra

·         biztonságos, nem balesetveszélyes, könnyen kezelhető, könnyen tisztítható, az uniós előírásoknak megfelelő

Az épület alaprajzi elrendezése az L alakúvá válik; két szárát közlekedő nyaktaggal kötik össze. A bővítés és átalakítás a konyhát és étkeztetést is nagymértékben érinti: Ez azért is fontos, mert az iskolai diákok, valamint a település szociális étkeztetésének ellátása is e létesítményen keresztül történik.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kedvezményezett:

Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása

3070 Bátonyterenye

Városház út 2.

Tel: 06-32-553-025

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.

Észak-magyarországi Területi Iroda 3526 Miskolc, Arany János tér 1. D. lph. II.em.

Telefon: (46) 502-920

Fax: (46) 502-929

 

 

A weblapról

A honlap elkészítése "A Bátonyterenyei kistérség fejlesztési és együttműködési kapacitásának megerősítése" című ÁROP 1.1.5/C projekt keretében valósult meg.A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap Társfinanszírozásával valósul meg.

Kedvezményezett: Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása (3070 Bátonyterenye, Városház út 2.)

Közreműködő szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság (1016 BUDAPEST, Gellérthegy u. 30-32. Tel.: (01) 224-3100)
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség


 
Támogatja a2010 Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása | Minden jog fenntartva!