Köszöntő

Kedves Látogató!

Üdvözöljük a Bátonyterenyei kistérség honlapján. Ismerkedjen meg a kistérség településeivel, tájékozódjon az aktualitásokról, tekintse meg képgalériánkat.

Reméljük, hogy az oldal segít figyelemmel kísérni az Önt érintő és érdeklő, a térséggel kapcsolatos eseményeket. Jó böngészést kívánunk!

 

Nemti

Nemti szép fekvésű, hegyvidéki falu, a Mátra kelet-nyugati irányú hegyvonulatában, Nógrád megye keleti szélén. A település létrehozásában nagy szerepe volt a falun átvezető útvonalnak, amelyen a szláv törzsek vonulhattak át. 

Feltehető, hogy Nemti már Szent István király idejében is mint egyházas hely szerepelt. Az idelátogatónak lehetősége nyílik erdei sétákra, kerékpáros túrákra. A csodálatos erdei környezetben található, tiszta levegőjű település kedvelt pihenőhely. A faluban fennmaradt néhány múlt századi, jellegzetes népi lakóház. A településen nagy hagyománya van a palóc népviseletnek.

 

 

A weblapról

A honlap elkészítése "A Bátonyterenyei kistérség fejlesztési és együttműködési kapacitásának megerősítése" című ÁROP 1.1.5/C projekt keretében valósult meg.A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap Társfinanszírozásával valósul meg.

Kedvezményezett: Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása (3070 Bátonyterenye, Városház út 2.)

Közreműködő szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság (1016 BUDAPEST, Gellérthegy u. 30-32. Tel.: (01) 224-3100)
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség


 
Támogatja a2010 Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása | Minden jog fenntartva!